Gni inn kyllingen med salt og pepper, og legg den med skinnsiden ned i en kaldt god gryte. Kylling og gryte skal varmes opp samtidig. Skru plata på ett par hakk over medium og la kyllingen ligge i ro, den vil slippe bunnen av gryta når skinnet er stekt, ca 8-10 min.
Kutt sjalottløk, løk og hvitløk, skrell og riv ingefæren, så er de klare til neste steg. Etter at kyllingen har sluppet taket og blitt brunet litt på alle sider, ta den ut av gryta og legg den til side på et fat mens risen forberedes. (Legg kyllingen med skinnsiden opp så den holder seg sprø.) Tilsett ingefær og løkblandingen i gryta og rør rundt i ca 5 minutter. Tilsett så ris og stjerneanis og rør litt rundt, før soyasaus, salt og 8 dl vann tilsettes. Legg kyllingen tilbake i gryta, godt ned i risen, skinnsiden opp, legg på lokk og skru ned varmen litt, la det så stå i ca 20-25 min.
I mellomtiden lages sausen, ved å piske sammen peanøttsmør, soyasaus, riseddik, sriracha, revet ingefær og ca 2-3 ss vann, tilpass vannmengden ettersom hvor tykk eller tynn sausen ønskes.
Ta av lokket på gryta og fluff opp risen med en gaffel. Server med oppskjært agurk (i skiver) og revet fersk koriander.