SVENSK KLADDKAKE

Enkleste enkle. Eneste som trengs til denne kaka er en kasserolle og en kakeform. Ingen pisking og lite oppvask, og den er så god at den blir en gjenganger. Det er en type kake vi spiser året rundt, på sommeren kombineres den med friske gode bringebær og is, og på vinteren er det rista nøtter og karamell. Minner litt om brownie men er mer flytende og etter min mening bedre!

Oppskriften er inspirert av Izy Hossack som driver bloggen Top With Cinnamon og har gitt ut bok, kanskje til og med bøker? Hun er en allrounder, god på oppskrifter, god på bilder og god til å formidle mat og opplevelsen rundt mat.

135 g smør

55 g bakekakao

300 g sukker

50 g brunsukker

110 g hvetemel

1 ts vaniljesukker

1/2 ts salt

3 egg

Forvarm stekovnen til 180 grader.

Ha bakepapir i bunnen av en rund springform, spray litt formfett eller ha på litt smør på sidene av formen.

Smelt smør i en kasserolle, velg en som er stor nok til å romme alle ingrediensene, så spares det mye oppvask. Når smøret er smeltet, ha i mel, sukker, vaniljesukker, kakao og salt. Bland godt sammen og tilsett ett og ett egg. Ha røra over i forma og stek i 25-30 min.

Avkjøl kaka på rist og bruk en skarp kniv som føres langs innsiden av forma før ringen fjernes. Denne er seig og fløyelsmyk, mektig og veldig god å kombinere med bringebær, det balanserer søtsmaken.