Pistasjenøtter har fått seg en opptur etter Dubaisjokolade har tatt verden med storm, og her en oppskrift på en kake som er veldig god, og spennende. Den forsvinner fort fra kakebordet, og en et spennende alternativ til bløtkake og gulrotkake.
200g pistasjenøtter
170g smør
300g sukker
5 eggehviter
180g creme fraiche
3ts vaniljeekstrakt
275g mel
2ts bakepulver
1/2ts natron
1ts flaksalt
2dl h-melk
200g philadelphia
120g smør
250g melis
1ts vaniljeekstrakt
klype flaksalt
Sett ovnen på 180grader og ha bakepapir i bunnen av to springformer (23cm diameter) Smør sidene.
Finkvern pistasjenøttene og sett de tilside. Pisk romtemperert smør og sukker i ca 5 min, tilsett eggehvitene, pisk ett par minutter. Tilsett romtemperert creme fraiche og vaniljeekstrakt. Bland godt. Ha så i de tørre ingrediensene, som er mel, bakepulver, natron og flaksalt. Avslutt med romtemperert melk og pistaesjenøttene, bland godt, fordel røra i formene og stek i 30-35 min (roter kakene og bytt plass på de etter halve steketiden for å sikre jevn steking). Stikk en tannpirker i midten av kakene, kommer den ut ren er kaken ferdigstekt, om ikke kan de stekes ett par minutter til.
For kremen blandes kremost med romtemp smør, tilsett melis, vaniljeekstrakt og flaksalt. Pisk godt sammen til en luftig og fin krem.
La bunnene avkjøles helt før ostekremen has på, sett kaldt før servering så kremen setter seg, men kaken er best når den får komme opp til romtemperatur igjen.