Småsnacks, fingermat, delemat. Alle disse tingene er perfekte å sette frem. Man kan ta det man vil, og så mye man vil, og man får en smak på alt mulig. Mai er her og det er mange samlinger i tiden fremover. Det å kunne sette frem noe fingermat er alltid en god ide, da vet man hvor man skal gjøre av hendene sine, man har et samtaletema og man roer blodsukkeret, perfekt i familiesamlinger.
Fingermat skal være enkelt, og disse er virkelig enkle. Fra frossen butterdeig til ferdig snack på 30-40min. Bytt ut med andre smaker etter hva du liker. Bruk gjerne en sterk blåmuggost med mye smak, for det blir mye butterdeig til ost, så du trenger de store smakene.
4 plater frossen butterdeig
2 ss melk
100g blåmuggost
40g parmesan
Sett ovnen på 180grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Bland blåmuggost og melk, så osten blir mykere og mer smørbar. Riv parmesan og bland halvparten med blåmuggostblandingen. Tilsett en klype flaksalt og pepper.
Kjevle ut to av butterdeigsplatene til nesten dobbel størrelse, bre utover blåmuggosten og legg over den andre platen, trykk lett sammen. Bruk en pizzaskjærer og skjær ca 1 cm brede strimler, snurr de og legg de på stekebrettet. Gjør det samme med de to resterende butterdeigsplatene, dryss over parmesan og stek i 15 min, til gyllen.