MARENGS

….. eller pikekyss om du vil. Uansett så er disse så gode når de smelter på tunga! Som liten spiste jeg mye pikekyss, og undret mange ganger på hvorfor vi aldri hadde guttekyss…

Ofte sitter man igjen med eggehviter men mangler en ide på hva man skal bruke hvitene til. Da er marengs perfekte! Blir de ikke spist opp samme dag, holder de seg i en lufttett beholder i mange dager. Når jeg kommer over spennende ting innen kategorien mat, kjøper jeg det alltid selv om jeg ikke alltid har en plan, og i skuffa hadde jeg en boks med tørka blomsterstrø, perfekt til å dresse opp ellers hvite marengs. Kunne brukt litt matfarge men synes de er så fine og hvite, og mine fotograføyne liker det mer minimalistiske.

2 eggehviter

120 g sukker

en klype salt

Sett ovnen på 150grader. Ha eggehviter og salt i en bolle og sett i gang vispen. Når eggehvitene starter å skumme, ha i sukkeret, litt etter litt. La maskina gå til massen er blank, tykk og hvit. Klargjør en stekeplate med bakeark og legg på klatter av marengsen. Klatt videre eller bruk ensprøytepose om man vil ha litt mer kontroll på klattene eller et annet uttrykk. Dryss eventuelt over tørka blomsterblader, senk temperaturen på ovnen til 100 grader og sett inn marengsen. Ikke vent til ovnen er 100 grader, sett de inn. Varmen gir en sprø skorpe og holder de samtidig litt myke inni. Stek i 45 min eller 60 min om de skal være mer sprø. Avkjøles på rist.