BARNØTTER

Jeg er veldig glad i snacks og spesielt i salte snacks, derfor er disse perfekte å ha på lur. De står seg en uke, sikkert lengre også, men det er tomt lenge før uken er gått. Jeg har prøvd med flere forskjellige nøtter og funnet de vi liker best. Brunsukker er noe av det beste jeg vet, og føler jeg for det, har jeg i litt ekstra, men kompenserer da med litt ekstra rosmarin og salt.

De passer like godt til jul som til grillmaten. Å ha en liten skål av disse stående sammen med kakene på et kakebord, er et godt kompliment til søtsakene. Husk balanse, alltid. Oppskriften er inspirert av Nigella Lawson, hun kalte disse barnøtter og jeg har ikke noe bedre navn til de. Ser for meg disse servert på en koselig tapasrestaurant i Altea, som kan nytes med et godt glass vin før maten kommer.

500 g div nøtter

2-3 ss frisk rosmarin

1/2 ts kajennepepper

2-3 ts brunsukker

2 ts maldonsalt

1-2 ss smør

Forvarm stekovnen til 180 grader.

Bland nøttene og halvparten av rosmarin sammen på et stekebrett med bakepapir og stek de i 10 min. Jeg går for en blanding av paranøtter, valnøtter, macadamia, pecan og mandler.

I en kjele blandes smør, salt, brunsukker, kajennepepper og resten av rosmarin. Smelt på svak varme. Vend de ristede nøttene god i smørblandingen og server. De er veldig gode når de er lune.