LUN PÆRESALAT MED BLÅMUGGOST

Høstmat, det er min favoritt. Det å bygge smaker, sitte under pledd og kjenne på at man kan trekke seg litt tilbake, det er en oppskrift jeg kan like. Jeg gleder meg nok mer til bladene på trærne blir gule og oransje, enn når de spirer og blir lysegrønne. Lune retter man kan spise ut av ei skål er mat jeg koser meg med ekstra mye, og lenge.

2-3 pærer

salatblader

en håndfull valnøtter

100g blåmuggost

1-2 ss honning

smør

2 ss olivenolje

1 ss eplecidereddik

1ss honning

salt og pepper

Rist nøttene i en tørr stekepanne og sett de tilside. Skjær pærene i skiver, og den smaleste delen av pærene i biter. Ha de i en bolle og bland med honning, stek de så i smør på medium varme i noen minutter til de blir lune og får litt farge.

Pisk sammen olivenolje, eplecidereddik, honning, salt og pepper. Vask salatbladene og legg de i ei serveringsskål. Ha over ett par spiseskjeer av dressingen. Legg så over de lune pærene, smuldre over blåmuggost og dryss over valnøttene. Jeg hadde ei skål med Bondens Parmesanpotetgull på benken, så jeg stødde noen flak av de over salaten før servering.