Vi kaller disse for Utleira cookies, og jeg kan oppskriften godt, for hver gang laget til sønnen min på Utleira Basket spiller kamp, lager vi disse eller kanelsnurrer, som spillerene får etter kamp. Det blir enten en premie eller en trøstepremie, sånn er livet. Jeg har overbevist meg selv om at disse er så sunne, siden de har havregryn. Vi har nok endel hvite løgner for oss selv i hverdagen og det er helt greit det! Cookies er en inkluderende og koselig snack å lage, og man kan fryse ned deigen om man ikke trenger alle på en gang, for cookies er best ferske. Om du tenker å fryse ned deigen vil jeg anbefale å trille de ut til kuler først, eller forme deigen til en pølse, så det er enklere å tine og steke når du trenger de. Som alltid, server med et glass kald melk. Hvor denne oppskriften kommer fra vet jeg ikke lengre, men nå var det på tide å få den digitalisert, for papiret denne er skrevet på er nesten ikke leselig lenger.
200g hvetemel
300g havregryn
180g smør
125g brunsukker
175g sukker
1/2 ts flaksalt
1 ts natron
2 egg
200g kokesjokolade
Sett ovnen på 190 grader og kle to stekebrett med bakepapir. Oppskriften gir 2,5 brett om man triller ut femkroner diameter cookies.
Pisk smør og sukker luftig, tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Bruk en slikkepott og skrap godt ned sidene og i bunnen av bollen så alt er godt mixet sammen. Tilsett mel, havregryn, salt og natron, hakk sjokoladen og tilsett og bland alt, men ikke overarbeid deigen. Jeg bruker en liten iskremscoop til å fordele cookiesene, og trykker de litt ned før de settes inn i stekovnen. Stekes på 12-14 minutter og avkjøles på rist.