Hverdagsmaten og kosen blir litt mer spennende når chutneyen er med. Til ostefatet, til kalkun og grov pølse, dette løfter mange retter. Den dype fargen, lukten og smaken er perfekt til høsten, og det er en ny måte å utnytte sesongens epler på. Tilpass chilliflakene etter hvor mye styrke du vil ha.
4 epler
1 gul løk
1 hvitløksfedd
1 ss fersk ingefær
1/2-1ts chilliflak
1dl eplecidereddik
100g brunsukker
1 ts malt kanel
100g tørkede tranebær
salt
Skjær epler og løk i små terninger, fjern skinnet på ingefæren og riv den, det samme med hvitløksfeddet. Varm opp en god te-skje smør og en liten klunk olivenolje. Fres løken blank, før hvitløken og chilliflak tilsettes, så ingefæren og tilslutt eplene. Fres ett par minutter før sukker, eddik, kanel og tranebær tilsettes i gryta. Småkok i ca 45 min, smak til med salt. Ha på glasskrukker, dette holder seg i kjøleskapet ett par uker.