STEAK SANDWICH MED RØDLØKSMARMELADE

Denne retten ble lagd første kveld i ny leilighet. Vi var unge, skulle feire at vi hadde kjøpt vår første leilighet, flyttet inn og kommet på plass. Da passet det med en rett som i og for seg er enkel å lage men som tar littegranne tid. Da fikk vi jobbet litt på nytt kjøkken og alt var spennende og nytt. Rødløksmarmeladen har vi tatt med oss videre og er nå et fast innslag på julaften til juleribba! Parmesandressingen er så god at jeg ikke får nok, og den kan godt brukes til en Cæsar salat. Deilig rett til en datenight eller brunch. Lag søtpotetchips med aioli til for et mer mettende måltid.

2 eggeplommer

1 egg

3 ss sherryeddik

1 fedd hvitløk

dl olje

60-70 g parmesan

salt og pepper

1 rødløk

4 ss brunt sukker

2 ss honning

5 ss balsamicoeddik

400 g okse indrefilet

1/2 pk ruccola

1 ss olivenolje

1 ss smør

2 skiver godt brød

1 tomat

salt og pepper

salt potetgull

Dressingen lages ved å ha egg, eddik og hvitløksfedd i en blender og kjør i 10 sek til eggene skummer. Tilsett oljen gradvis mens blenderen går. Rør inn revet parmesan og smak til med salt og pepper, husk at parmesan er litt salt i seg selv.

For marmeladen kuttes rødløken på en mandolin for å få tynne jevne skiver. Ha løk, brunt sukker, honning og balsamicoeddik i en kasserolle og kok opp. La det putre i ca 15 min og la det avkjøles, slik at den tykner.

Varm opp en stekepanne og krydre oksekjøttet med salt og pepper. Ha smør i panna og la det bli nøttebrunt. Stek kjøttet på høy varme et par minutter på alle sider. Ta kjøttet ut av panna og pakk det litt løst inn i aluminiumsfolie og la det hvile i ca 10 min.

Skyll ruccolasalaten og vend den i litt olivenolje med salt og pepper. Rist brødskivene, fordel ruccola og skiver av tomat over. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på brødet. Topp med parmesandressing og rødløksmarmelade.

Server med litt salt potetgull.