BROWNIES

Den viktigste ingrediensen til brownies er vel et stort glass kald melk! Det er egentlig obligatorisk. Men det er også godt med et glass rødvin til. En god brownie oppskrift må alle ha, og denne fant jeg i en oppskriftsbok etter mormor. Kan ikke huske at hun laget den så jeg fikk smake, men det gjorde sikkert damene i sanitetsforeningen. Kanskje en kveld de bant fjær til fastelavenris gikk det et fat med brownies rundt bordet? Det er i uansett en fin tanke. Denne er seig, mektig og vanvittig god!

100 g smør

200 g sukker

1 ts maldonsalt

2 egg

1 dl hvetemel

1/2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 1/2 ss bakekakao

100 g valnøtter

Forvarm ovnen til 185 grader.

Ha bakepapir i bunnen av en rund springform og ha smør på kanten på ringen, eller kle en rektangulær form, ca 27 x 18cm med bakepapir.

Bruk en kjøkkenmaskin og rør smør og sukker hvitt. Ha så i ett egg om gangen og la det blandes helt sammen. Ha i resten av de tørre ingrediensene, hakk valnøtter, men ikke i for små biter, før alt blandes sammen og helles i forma.

Stekes midt i ovnen i 20-25min. Den skal være litt klissete så ikke stek den for lenge. Dryss gjerne over litt melis for servering, Brownies og vaniljeis er jo en vinner, Server med bringebær for en frisk forandring!