VANNBAKKELS

Disse heter egentlig profiteroles, men jeg har vokst opp med å kalle de vannbakkels. Det er så enkelt, og deigen er så god at dette blir lagd om og om igjen. Da jeg ba mamma om oppskriften for noen år tilbake, hadde hun den memorert. Ofte rekker jeg ikke å la de avkjøle seg og ha i fyll, de er så gode når de er lune og ferske at de forsvinner på rekordtid!

100 g smør

2 dl vann

1 ss sukker

1 ts salt

4 egg

150 g mel

Forvarm ovnen til 200 grader.

Kok opp vann, salt, sukker og smør. Dryss over mel og la massen tykne under omrøring. Ta kasserollen av plata og la deigen avkjøles litt.
Rør inn ett og ett egg, bland godt mellom hvert, rør for hånd. Du ser når alt er kommet sammen og er klar for å sprøytes, den blir fastere på en måte.

Ha massen i en sprøytepose og sprut ut vannbakkelsene på et stekebrett med bakeark. Ha vann på fingeren og dytt ned eventuelle topper på vannbakkelsene før de settes i ovnen.

Stekes i 20-25 min, litt avhengig av størrelsen. Ikke åpne døren før steketiden er over. De skal være gyldne og når det bankes under skal det være en hul lyd. Fyll de med vaniljekren og dypp de i sjokolade om ikke alle blir spist opp mens de avkjøles.