JAPANSK MILK BREAD

Det perfekte sandwichbrødet! Det minner om brioche. Hemmeligheten her er jevningen som hele prosessen starter med. Det er veldig enkelt og ukomplisert, det tar litt tid, men det er i hovedsak ventetid. Selve jobben er rask og grei. Om du lager flere brød, anbefaler jeg å skjære de i skiver før de fryses, så kan man ta opp det man trenger til en sandwich eller to, OK tre. Sjekk ut fruit sando på nett, for søte japanske fruktsamdwich oppskrifter. Også perfekt til katsu sando. Se her for mer info.

20 g mel

1 dl h-melk

1 dl h-melk

2 ss sukker

320 g mel

6 g tørrgjær

1/2 ts salt

50 g smør

1 egg

Bland mel og melk i en kasserolle og varm opp under konstant omrøring til det blir som en tykk hvit saus. Sett til side og la det avkjøles noen minutter.

Tilsett melk, egg og sukker i kjelen, varm opp til ca 41 grader. Bland mel, gjær og salt i en kjøkkenmaskin og hell væsken over. Kjør på lav hastighet i ca 15 min, tilsett så romtemp smør. Kjør maskinen videre i ca 20 min, til deigen er smidig og elastisk.

Dekk bollen med plast og la deigen heve ca 1 time på et lunt og trekkfritt sted. Jeg bruker som alltid stekeovnen med lyset på.

Etter endt hevetid har man to muligheter. Man kan lage ett helt brød, eller dele deigen i 6 emner, og trille de til boller. Ved bollefremgansgmåten får man muligheten til å rive fra hverandre, ved et helt brød er det enklere å skjære skiver. Uansett hvilken fremgangsmåte som velges, legges brødet/bollene i en smurt brødform og settes til heving 1 time.

Varm opp ovnen til 190grader og pisk sammen ett egg med 1-2 ss vann. Pensle brødet og sett det i ovnen. Varmen skrus så ned til 175 og brødet stekes i ca 20-25 min. Følg med på slutten.

Avkjøles på rist.