BANANMUFFINS

Vi prøver å ta en tur ut på søndagene, en gåtur gjennom smågatene i byen. Det gir ro, tid til å tømme seg litt av ukas inntrykk og utfordringer. Bort fra skjerm og på en måte en liten reset. Normalt ender en tur på en cafe, andre ganger lager vi oss noe godt når vi kommer hjem. Disse muffinsene er et resultat av en slik søndag, hvor vi måtte hjem pga noe, mest sannsynlig Formel 1 løp, som vi er helt hekta på. Følte av vi bare måtte ha noe, men hadde ikke kjøpt inn eller planlagt, men fant en banan på kjøkkenbenken, og det ble starten på bananmuffins, som forsvant veldig raskt! Kunne godt laget disse om til cupcakes, med en frosting a la gulrotkake, men med tørket banan og hakket valnøtter på toppen, kanskje litt karamell i frostingen også.

Mens jeg skriver dette innlegget ser jeg ut på røde, gule og grønne farger, regnet drypper ned og varmen fra vedovnen fyller rommet, en perfekt høstsøndag.

1 banan

1 egg

60g smør

60g brunsukker

110g hvetemel

1 ts bakepulver

1 klype flaksalt

0,5ts kanel

ca 50g valnøtter

Sett ovnen på 175 grader og gjør klart et muffinsbrett med 6-8 former.

Mos bananen, visp inn egg, sukker og smeltet smør. Bland mel, salt, kanel, grovhakkede valnøtter og bakepulver i en egen bolle og vend inn i bananmassen. Ikke mix for mye, la røren være luftig. Fordel i muffinsformene og stek i 15-18min, sjekk med kakenål eller tannpirker.