Er det kake eller frokost eller hva er det…. French toast er noe av det absolutt beste jeg vet, favoritten er denne men den har fått seg en god konkurrent i kommende oppskrift! En fin måte å bruke opp loffskiver som har blitt tørre eller harde, det er egentlig en fordel faktisk. Noe å servere for en ekstra koselig frokost.
2 egg
2 dl fløte
2 skiver loff
ca 2ss peanøttsmør
1ss peanøtter
1ss sukker
Bland eggene godt sammen, for et perfekt resultat, sil eggene, da vil du unngå “eggetråder” ved steking. Det er ikke nødvendig, men har du tid, hvorfor ikke.
Skjær skorpene av toastskivene om du vil, smør peanøttsmør på to av skivene, dryss over grovhakkede peanøtter og legg over de to andre skivene, så du har to sandwicher. Bland eggene med fløte og legg skivene i eggeblandingen. La det ligge i ca 5 min, snu og la de ligge 5 minutter til. Da vil eggeblandingen trekke godt inn i brødet. Smelt smør i en stekepanne på medium til høy varme, dryss den ene siden av toasten med sukker, stek i smøret ett par-tre minutter på begge sider, til gyllen og server. Sukkeret gir det en karamellisert smak og en liten knekk.