BISCOTTI MED PISTASJENØTTER OG HVIT SJOKOLADE

De tørreste kjeksene, som smuler overalt, men allikevel noe av det beste jeg vet til jul. De er enkle å lage og kan inneholde alt av det du har liggende i skuffen. Du kan også dyppes i sjokolade for den som er ekstra glad i det, som meg… Veldig fine på benken i en glasskrukke, så lenge det varer.

250 g sukker

150 g smør

3 egg

90 g pistasjenøtter uten skall

100 g hvit sjokolade

80 g tørka tranebær

1 ts salt

2 ts bakepulver

1 ts vaniljeekstrakt

400 g hvetemel

Sett ovnen på 180 grader og kle en bakeplate med bakeark.

Bland sukker og romtemperert smør, tilsett ett og ett egg til alt er kommet godt sammen. Ha i mel, salt, bakepulver og vaniljeekstrakt. Grovhakk sjokoladen og ha den, sammen med tranebær og nøtter i bollen og la det komme godt sammen til en fin deig. Tilsett litt mer mel om den er veldig våt.

Fordel til to lange pølse og legg de på stekebrettet. De kommer til å utvide seg litt så ha god plass mellom, trykk pølsene litt ned for å få den kjente biscottiformen.

Stekes i 25 min. Ta de ut av ovnen og la de avkjøles i 5-10 min før du skjærer skiver på langs og legg de tilbake på bakeplate. Stek på en side i 7 min, snu og stek på andre siden i 7 min. La de avkjøles helt før de pakkes i lufttette esker.