BANANBRØD

Den perfekt brødkaken om man har noen overmodne bananer liggende! Oppskriften sier 3-4 bananer, men det holder med 2-3 stk, bananen på toppen til pynt kan i så fall droppes. Har man ikke helt modne bananer kan man hjelpe de litt, det finnes flere råd her, fra å kjøre de litt i mikrobølgeovn, legge de i vanlig ovn eller putte de i en papirpose. Selv synes jeg det er litt stas å lage når bananene faktisk har gått litt over modning av seg selv, da føles det som de brukes til noe i stedet for å havne i søpla, og det er litt fint å tenke på. Som i flere av kakeoppskriften fra Bordfolk passer denne med et stort glass kald melk, men det er også godt med en kopp te med sitron, fersk ingefær og honning til! Tror det er Roy Fares som har originaloppskriften til denne, uansett er han et så stort forbilde for meg og fortjener å nevnes!

3-4 bananer

120 g smør

110 g brunsukker

2 egg

240 g mel

5 g natron

3 g maldonsalt

60-100 g valnøtter eller andre nøtter

Sett ovnen på 170 grader varmluft og kle en brødform med bakepapir.

I en kjøkkenmaskin eller med håndmixer, kjør smør og sukker til det er blitt lysere i fargen, ca 5 minutter. Ha så i ett og ett egg i gangen, slik at det ene blandes i godt før det neste has i. Legg en banan til side og mos resten med en gaffel, ha det så i smørblandingen sammen med saltet. Sikt i mel og natron, bland alt sammen før hakkede nøtter tilsettes og alt blandes til en jevn røre.

Fordel så røra i formen, del den siste bananen på langs og trykk den lett ned i røra, se bilde over. Om man ikke har en ekstra banan, bruk hele valnøtter, eller ingenting. Stekes midt i ovnen i 40-45 min. Sjekk med en kakenål.

La brødet avkjøles i 10 min i forma før den hvelves ut på rist, fjern bakepapiret og la den avkjøle seg en liten stund til, ca 10-15 min. Den er såpass saftig at den holder på varmen en stund. Om den ikke serveres nystekt, kan den varmes opp i stekeovn så den blir lun igjen.