LEMON CURD

Jeg har alltid trodd at Lemon curd var vanskelige greier, og har derfor aldri forsøkt meg på det. Alltid likt det, aldri laget det. Så fikk jeg oppskrift av en kollega med forsikring om at dette klarer du fint! Nå har jeg endelig laget det og som jeg angrer på at det ikke ble gjort tidligere! Det er så utrolig godt og setter smaksløkene i et lite fyrverkeri. Det er så mange bruksområder for lemon curd, topp en pavlova med lemoncurd, lag enkle scones, ha det på croissant eller som fyll i en enkel sukkerkake. Kombiner det gjerne sammen med en klatt creme fraiche. Takk Lone!

100 g smør

375 g sukker

10 ss sitronsaft

4 ss revet sitronskall

1 klype maldonsalt

2 egg

2 eggeplommer

Ha smør, sukker, sitronsaft og skall i en tykkbunnet kjele, la alt smelte sammen på lav varme, dette skal ikke koke! Rør sammen og la det bli til en lett sirup. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles noe før eggeplommer og egg has i. Visp sammen, sett kjelen tilbake på plata, dryss i en klype med salt og varm opp forsiktig under omrøring til massen tykner.

For en litt luksuriøs finish, visp opp curden med en mixer, få masse luft i den og litt mer fløyelskonsistens. Holder seg noen dager i kjøleskapet.



 

RICOTTA

For en tid tilbake hadde jeg en skikkelig italiensk fase innen mat. Pasta, polpatini, ricotta og parmesan. Hver dag, hver uke, en hel sommer. Når jeg fant ut hvor enkelt det er å lage egen ricotta var det en gamechanger og det ble mye ricotta den sommeren.

9 dl helmelk

3 dl matfløte

1 ts salt

7 ss sitronsaft

Ha melk, fløte og salt i en kasserolle, helst en tykkbunnet gryte, typ Le Creuset. Varmes opp og bringes nesten til kokepunktet. Når det såvidt starter å boble i væsken, ta kjelen av plata og ha i sitronsaften. før en tresleiv gjennom væsken et par omganger for å fordelen syren.

La det stå i 10 min. Hell over massen i et osteklede lagt i en siv og la det renne av seg i ca 20 min. Klem så ut resten av væsken. Gir ca 300 g ferdig ricotta.