SUKKERERTER MED RICOTTA

Første gang jeg leste et Kinfolk magasin ble jeg på en måte introdusert til en ny verden, en verden jeg kjente meg igjen i, identifiserte meg veldig i og ville vite mer om. I noen år hadde jeg abonnement og gleden var stor når det dukket opp i postkassa. Har fulgt de jevnt og trutt, blar ofte i bøkene og har stor glede av Kinfolk Table. Der er denne oppskriften fra. Den er tweeka litt for å tilpasse oss litt, det er klart at livsstilen som presenteres der er helt i vår gate. Oppskriften er endra litt for å tilpasses et dekket bord med flere småretter, server på et stort fat så det kan spises familystyle. Og det er akkurat slik jeg ønsker at Bordfolks oppskrifter skal tolkes også, tilpasses hver enkelt og være til inspirasjon.

1 pk sukkererter

600 g ricotta

3 ss olivenolje

saften av 1/2 sitron

liten håndfull mynteblader

3-4 ss pinjekjerner

5-7 stk asparges

2 vårløk / 1 purreløk

salt og pepper

Fjerne den nederste delen på aspargesene og legg de i kokende saltet vann. La de koke i 2-3 min før sukkerertene tilsettes. Ha en bolle med isvann stående ved koketoppen. La alt koke i 1-2 min til før de flyttes over i isvannet med en hullsleiv.

Mens grønnsakene ligger i isbadet, visp opp ricottaen i en blender. Det kan brukes en ballongvisp og vispes for hånd men resultatet i blender blir så fløyelsmykt at det er å foretrekke. Varm opp en stekepanne og rist pinjekjernene til de får en gyllen farge. Dryss over litt maldonsalt og sett til side.

Renn av det kalde vannet fra sukkerertene og aspargesene og la de tørke seg litt på et tørkepapir. Kutt asparges i passende biter og ha de så i en bolle sammen med sukkererter, pinjekjernene, kuttet vårløk, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Bre ricotta utover en stor tallerken, og fordel innholdet i bollen over, så de ligger på en seng av ricotta. Pass på å få med all dressing og dryss over mynteblader.