SOYAMARINERT EGG

Etter en oppskrift fra Momofuku.

Soyamarinerte egg er noe som hører til ramen, men det er så godt at jeg bruker det sammen avokado på toast, med røykalaks og i salat. Lager seg selv, og smaken er salt og umami og helt fantastisk! Trenger ikke salte eggene ekstra, for de trekker til seg så mye smak fra marinaden. Holder seg en liten uke i kjøleskapet.

6 egg

6 ss varmt vann

1 ss sukker

2 ss sherryeddik

ca 2 dl soyasaus

Bruke romtempererte egg og kok de i 6 min, legg de direkte over i isbad etter endt koketid. Det er litt avhengig av størrelsen på eggene men målet er å få bløtkokte egg. (Kok de hardkokt om det er det du liker best) Skrell eggene og lag marinaden.

Bland sukker og kokende vann, eller det varmeste vannet du får fra springen, i en skål/liten bolle og rør så sukkeret løser seg litt opp. Tilsett soyasaus, sherryeddik og eggene. Brett sammen litt tørkepapir og legg på toppen så vil eggene bli helt dekt av marinaden og du slipper en hvit flekk øverst.

Sett de kaldt i 2-6 timer. Står de lengre enn dette vil de trekke til seg såpass mye av marinaden at eggene blir veldig salte. Bruk gjerne soyasaus med lavt saltinnhold, lettere å tilsette salt for å få den smaken vil ha.