MANGO LASSI

Det er påske og påska ser ut til å bli den varmeste jeg kan minnes. Gradestokken kryper oppover og det spirer og gror utendørs. Jeg har feiret påske på Fjellværøya i 37 år. Det betyr at det er kun én påske jeg ikke har vært på øya. Jeg var i Spania det ene året, gravid med vår eldste datter, bodde sammen onkel, tante og deres barn. Det var en kjempespennende tid siden vi ventet vårt første barn og jeg hadde gleden av å bo og være i Spania i nesten 5 måneder.

Denne mangodrikken er perfekt til varme fine dager. Den består av frisk og god mango og knust is, så den er avkjølende og forfriskende. Bruk godt modne mango, de har mest smak. Det er på en måte en mango smoothie, men den har indisk opprinnelse, og jeg merker nå at jeg skulle kanskje googla hva lassi betyr…

2 modne mango

300 g yoghurt

100 g isbiter

2 ss honning

1/2 ts kardemomme

Velg de mest modne mango i butikken men ikke de som er så myke at du kjenner de er våte i kjøttet. Det finnes flere måter å skrelle en mango, her spiller det ingen rolle hvordan man gjør det så lenge man får mest mulig ut av frukten. Når det gjelder yoghurt, ikke gå for gresk eller tyrkisk type, de blir alt for tykke. Vanlig yoghurt naturell. Fremgangsmåten her er så enkel at jeg nesten føler jeg må finne på noe å skrive her for å fylle på med ord, men skal spare litt tid for deg som leser. Skrell mango og ha alt i en blender og kjør til en smooth drikke, hell i glass og nyt. Av en eller annen grunn synes jeg at en liten paraply ville vært suveren i glasset, men hadde ingen for hånd i dag.