VERDENS BESTE TOMATER

Dette visste du ikke at du savnet faktisk, men etter å ha laget det og smakt det for første gang, vet du at dette bør alltid være i kjøleskapet! Det passer til absolutt alt. Pasta, pizza, salat, toast, hvit fisk, kylling osv osv. Og det lager seg selv, det er det beste. Så lenge du kjøper og skjærer opp tomatene går resten av seg selv.

Denne oppskriften krever faktisk 750 g tomater, men de mister masse fuktighet under steketiden og vil minske dramatisk i størrelse, så ikke bli skremt, vær glad du laget så mye faktisk! Bruk røde tomater eller i forskjellige farger, det ser veldig fint ut.

750 g små tomater

1-2 dl olivenolje

salt

pepper

2 kvister rosmarin

Forvarm ovnen til 100 grader.

Skyll og del tomatene i to, legg de på et stekebrett med kuttsiden opp. Ringle over olivenolje, kvern over salt og pepper og stek i ca 4 timer. For større tomater kan det ta lengre tid. La de avkjøle seg noe før de has over i et glass med lokk, hell i litt olivenolje, ca halvveis i glasset og litt fersk rosmarin innimellom tomatene.

Holder seg i kjøleskap en liten uke.