SOPP OG ASPARGESTERTE

Jeg føler meg veldig klar for høsten, selv om det er tidlig i august og gradestokken viser 20 grader. Det handler vel mest om at man har hatt en fin sommer og er klar for rutiner og hjemmekos igjen, for det er noe jeg virkelig setter pris på og setter høyt. Fotball er tilbake på skjermen og livet skal inn i sin vante gang med skole og jobb, finne ut hva man skal ha til middag og glede seg til helgene igjen.

Denne terta er en re-make av noe vi har laget før men med en twist, det var så fine sopp på butikken og jeg har litt craving på høstmat. Enkel å lage og mange variasjoner. Ser fantastisk ut selv om den er veldig enkel og smaker utrolig godt! Den er mektig og perfekt før en kveld på sofaen med ett par episoder eller en film.

200 g aromasopp

8-10 stk asparges

ca 2 ss pinjekjerner

4 plater butterdeig

1 egg

3 dl matfløte

salt og pepper

Forvarm ovnen til 200 grader og legg fire butterdeigsplater til tining på benken eller på en fjøl. Varm opp en stekepanne og rist pinjekjernene, sett til side i en skål.

Del soppen i biter. Stek de i panna med en god spiseskje smør, kvern over salt og pepper og stek til de får litt farge. Hell over fløten og la den koke inn og redusere til en kremet saus.

Når butterdeigen er tina, legg to og to plater oppå hverandre så du har to tertebunner, kjevle så vidt litt ut, bare for å tynne de litt. Bruk en skarp kniv og skjær så vidt ned en kant rundt hele, som en ramme for fyllet, ca 2cm inn fra kanten. Bruk en gaffel til å stikke masse hull i midten. Visp sammen egget og pensle kanten, ha over litt av fløten fra stekepanna i midten av terta og stek i 10min. Sausen og prikkinger vil forhindre hele greia i å blåse opp

Del asparges på langs, og kutt eller knekk av den nederste delen. Den er trevlete og er ikke god. Ta terta ut av ovnen og ha over de kremede soppene og legg på asparges, gjerne bunn mot hode annenhver gang, det ser fint ut. Stekes i 20 min.

Dryss over de ristede pinjekjernene og server. Den er best lun, men fungerer også på et tapasbord, ringle over god olivenolje og dryss på litt maldonsalt.