PEPPERTOFU MED ROSENKÅL OG RIS

Er man ikke alltid litt nytenkende og dristig tidlig på året? I år har jeg hørt lite om forsetter og livsstilendringer… Men så er man ikke like mye sammen og skravla går ikke like raskt under munnbind. Kun det mest nødvendige blir sagt mens man higer etter frisk luft… Men jo, nå skal jeg driste meg ut på noe nytt. Tofu kjenner jeg lite til, men jeg er nysgjerrig på nye smaker og har, etter mye googling, fått sammen en oppskrift som jeg liker veldig godt. Rask å lage og mettende, denne anbefales.

Hva er tofu…? Tofu lages av koagulert melk fra soyabønner. Melken presses til en form, og kan minne litt om feta ost. Den er en god kilde til viktige næringsstoffer, lav på karbohydrater og høy på protein. Et godt alternativ til kjøtt og egg. Server gjerne med japansk majones, det vil dempe pepperheten litt.

300-350 g fast tofu

håndfull rosenkål

1/2 ss sorte pepperkorn

2 hvitløksfedd

3 cm fersk ingefær

1 1/2 ss mel

1 dl soyasaus

1 ss sukker

olivenolje

salt

ris etter eget ønske

Sett i gang risen, den kan putre i vei mens resten lages. Det hele tar ca 20 minutter.

Kutt tofu i terninger, bland de i en liten bolle med mel og en klype salt. Pass på at alle terningene er godt dekket av melet, bruk fingrene og kast de rundt i bollen. Varm opp ca 3 ss olje i en stekepanne og stek tofuen, den skal få en fin farge på alle sidene, det vil ta ca 8-10 min på medium til høy varme. Imens, riv ingefær og hvitløk, kvern eller knus pepperkorn og sett til siden. (Liker man sterk mat og vil ha ekstra hete fra pepperen, kan man øke mengden) Legg den ferdig stekte tofuen over på et fat.

Del rosenkål i to mens en liten kasserolle med saltet vann kokes opp. Kok rosenkålen i ca 3 min, hell så av vannet og la de dampe seg litt tørre i den varme kasserollen, mens stekepanna varmes opp igjen, med en spiseskje olje. Tilsett den knuste pepperen og la de få varme seg ett par minutter i panna under omrøring, før rosenkålen tilsettes og stekes i ett par min. Ha i ingefær og hvitløk, rør litt rundt, tilsett så tofu, soya saus og sukker og la det småboble noen minutter.

Server med risen.