BUTTERDEIGSPIROGER MED SJAMPINJONG OG FETAOST

Ufint å si det, men denne oppskriften kommer fra den styggeste kokeboken jeg har! Den heter Butlers Småretter og er fra en tid da lyssetting ikke var så viktig for bilder. Det meste er brunt. Men, den har gode oppskrifter, uten tvil. Det er en side spesielt som er tilgriset så det holder, og det er oppskriften på denne butterdeigspiroger. Høres 80-talls ut og det er nok også. Men det er så utrolig godt, og morsomt å lage. Har vært en fast følgesvenn i mange år, både til valgvaker og til MGP sendinger.

Kan fint lage mange og fryse de ned. Det tar litt tid å lage de men det er enkle å varme opp i ovnen. Anbefaler å sette på en podkast eller litt god musikk så blir det et samlebånd med piroglaging, godt å kunne koble ut fra verden en stund.

1 pakke butterdeig

350 g sjampinjong

75 g fetaost

liten neve frisk mynte

10-12 stilker gressløk

3 hvitløksfedd

3 ss creme fraiche

1 egg

1 ss hvetemel

salt og pepper

Skjær soppen i småbiter og stek den i litt smør og olje i en stekepanne. Ca 3 min. Skyv soppen til siden i panna og tilsett hakket hvitløk. La den steke litt før osten smuldres i. Den vil smelte litt, men ikke helt. Hakk mynte og gressløk og tilsett dette og la alt putre ett par minutter. Dryss over 1 ss hvetemel, bland godt sammen og tilsett creme fraiche. Rør om mens det tykner litt. Smak til med salt og pepper, husk at fetaost er salt i seg selv. Hakk gressløken og dryss over, la blandingen avkjøles mens deigen prepareres.

Visp sammen egget lett med en gaffel og sett stekovnen på 200 grader. Kjevle ut en butterdeigsplate i gangen, stikk ut rundinger på ca 8 cm, bruk et glass eller en skål om du ikke har en utstikker. Det bør gå 4 piroger pr plate. Legg en skje av blandingen i hver sirkel, pensle kantene med egget og brett til halvmåner, bruk en gaffel til å klemme sammen deigen så det ikke tyter ut fyll under steketiden. Legg pirogene på en bakepapirkledd bakeplate, pensle med egg og stek i ca 10-12 min.