PEPPERMAJONES

Hjemmelaget majones er så mye bedre enn man skjønner! Og det er så verd det å lage en batch. En god skive surdeigsbrød, peppermajones, avokado, salt, pepper og chili flakes. Hva mer trenger man!? Litt opp til hver enkelt hvor mye peppersmak man vil ha. Vi er glade i pepper men det kan fort bli litt for mye så smak deg frem! Holder seg en liten uke i lufttett beholder i kjøleskapet.

Her blir det ett par eggehviter til overs, anbefaler at man bruker de til å lage marengs.

For å sikre deg et godt resultat, sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.

Bruk en godt romslig bolle, man kan med fordel bruke et fuktig kjøkkenhåndkle og lage et lite reir, slik at bollen står trygt oppi mens man skal vispe og vispe til armen blir litt sår.

Bland sammen eggeplommer og salt, visp til det blir lysere i fargen og tykkere i konsistens. Ha så i sennep og sitronjuice og bland godt. Mål opp oljen og visp mens det helles i først en dråpe, så ett par til, så en liten tynn stråle. Visp og visp til all oljen er blandet inn og alt kommer sammen til en fin majones. Tilsett pepper og smak til om det trengs mer av enten salt eller pepper eller kanskje en dæsj sitronjuice?

Oppbevares i lufttett beholder i kjøleskap i en ukes tid.



2 eggeplommer

1 ts Dijon sennep

3,5-4 dl nøytral olje

2 ss sitronjuice

1/2 ts salt

1 ts pepper