HONEYCOMB

Her har jeg slitt. Masse, men er sta nok til å prøve, igjen og igjen. Og vet ikke hvor mange oppskrifter jeg har utforsket og testet, endret og feila… Men nå har jeg landa på en som funker! Honeycomb er gøy å pynte kaker med, på is eller som tilbehør på kakebordet. Man kan smelte sjokolade og ringle over med litt maldonsalt på, det er veldig godt!

Det aller viktigste her er å bruke natron/bakepulver som er ferskt. Tror jeg brukte tre forsøk før jeg innså at bakepulveret var utgått… Ble ikke mye fizz akkurat. En annen ting er å passe på, for her blir det varme temperaturer og det er litt uvant å jobbe med.

Dette blir man hekta på, når man først får det til og har det på is med litt karamellsaus…. da har man en ny yndlingsdessert.

Kle en liten form med bakeark, ikke smal som en brødform men en liten typ browniesform. Pensle arket med litt olje så slipper honeycomben lettere når den er avkjølt.

Bland sukker og sirup i en god kjele, gjerne tykkbunnet. Varm opp blandingen på svak varme og øk litt etter litt, slik at det jevnt varmes opp. Det skal ikke røres, bare varmes så alt smelter sammen. Kok til temperaturen kommer seg på 135-140 grader. Trekk kasserollen av platen og tilsett natron/bakepulver, bland litt sammen med en slikkepott, dette vil gjøre til at massen nesten dobler seg i volum!

Hell massen rett over i forma og la det stå i ca 1 times tid. Det er fryktelig varmt så pass fingrene.

Når den er avkjølt, brekk opp biter. Ha den i en lufttett beholder.



200 g sukker

5 ss sirup

2 ts natron/bakepulver