MILLIONAIRS SHORTBREAD

Perfekt blanding av kjeksbunn, karamell og sjokolade. Minner om Twix, eller Raiders som det het da jeg var liten. Det er dekadent, fyldig og deilig. Oppbevares i kjøleskapet, om det blir nødvendig…

170 g smør

100 g sukker

200 g mel

1 ts salt

1 boks søt kondensert melk

60 g smør

2 ss lys sirup

1/2 ts salt

1/2 ts vaniljeekstrakt

300 g kokesjokolade

Sett ovnen på 170 grader.

Knøvle, brett ut og legg et bakeark i en form på størrelse med et A4 ark. Har du en større form vil steketiden av bunnen bli litt kortere, har du en mindre vil steketiden bli litt lengre.

Bunnen skal jobbes raskt sammen og smøret skal være kaldt. Er det en varm dag kan mel og smør også avkjøles, da vil du få det beste resultatet. Skjær smøret i terninger, tilsett mel, sukker og salt og bruk kalde hender til å gnu sammen til du får en sandaktig masse, alternativt kan en food prosessor hjelpe deg. Fordel i forma og press godt ned. Stekes i 30-35 min til lett gyllen farge. Preparer karamellen imens.

Bland kondensert melk med smør, sirup, vaniljeekstrakt og salt i en kasserolle. Sett varmen på litt over medium, og rør til konsistensen tykner og fargen dypner litt, ca 15-20 min. Hell den over den ferdigstekte bunnen og stek videre i 8-10 min.

Hakk opp sjokoladen og smelt den over vannbad, rør underveis og hell den smelta sjokoladen over karamellaget og sett til avkjøling minst 1 time. Dryss gjerne over litt maldonsalt.

Løft alt ut av forma ved hjelp av papiret som stikker opp på sidene og kutt i fine biter.