HELGEPANNEKAKER MED RICOTTA OG FIKEN

Det er tid for å kose seg med en deilig god og lang helgefrokost. Disse pannekakene er perfekte. De er morsomme å lage og noe annet enn de vanlige tirsdagspannekakene med bacon… Fluffy som amerikanske pannekaker med tilbehør etter eget ønske, men anbefaler virkelig kombinasjonen ricotta og fiken. Litt fersk timian over tilslutt topper hele greia. Enjoy.

4-6 fiken

1-2 bokser ricotta

ca 3 ss honning

klype kajennepepper

300 g mel

60 g sukker

3 g bakepulver

5 g salt

5 dl h-melk

2 egg

1 ts vaniljeekstrakt

2 ss smeltet smør

Bruk en romslig bolle og bland mel, sukker, bakepulver og salt. Tilsett smeltet smør, melk, egg, vaniljeekstrakt og bland godt sammen til en klumpfri røre. La det stå og svelle litt mens fiken deles i båter og ricotta blandes med honning og en klype kajennepepper, to om man liker det litt hetere.

Smelt litt smør i en stekepanne og stek små pannekaker, ca 3-4 min på hver side, de skal bli gyllenbrune.

Server med frisk timian.

Pannekakene kan holdes varme i stekovnen på ca 100 grader underveis i stekingen.