KREMEDE HVITE BØNNER

Har ofte noen bokser med bønner og kikerter liggende i skuffene og dette er en perfekt rett å få brukt de i. En rett som er deilig å ta med seg i sofaen med et glass vin eller som en lun lunsj en regnværsdag. Juster chiliflakes ettersom hvor hot man liker det.

1 hel hvitløk

2,5 dl h-melk

ca 200 g kikerter

ca 200 g cannelonibønner

4 skiver godt brød

parmesan

salt og pepper

chiliflakes

smør

timian eller salvie

Fjern mest mulig av det løse skallet på hvitløken, men behold den hel. Smelt ca 1 ss smør i en stekepanne , del hvitløken i to og legg delene i panna med kuttsiden ned. Stekes ett par minutter til det er en gyllen fin skorpe.

Tilsett melk, kikerter med vannet og canneloni uten vann, salt og pepper. Når det koker opp, skru ned varmen og la det ligge og boble i ca 15 min. Rør av og til så det ikke brenner seg.

Ta ut hvitløken og pill ut feddene med en gaffel, mos de og ha de tilbake i panna. Serveres på rista brød, med revet parmesan, litt chiliflakes og gjerne fersk timian.