COOKIES AND CREAM PAVLOVA

Noen ganger får frukt og bær brukes til noe annet enn til pavlova, for dette er utrolig godt!

Lag marengsen dagen i forveien til bursdag, konfirmasjon, bryllup eller hva det skal brukes til, og pisk krem og gjør den enkelt ferdig før servering.

4 eggehviter

225 g sukker

1/2 ts cream of tartar (kan sløyfes)

1 klype salt

1 ts vanilje

5 oreokjeks

3 dl kremfløte

120 g mascarpone

2 ss sukker

10 oreokjeks

Sett ovnen på 150 grader, kle en stekeplate med bakepapir og tegn en sirkel på ca 18-20 cm så du har en guide å gå etter.

Pass på at bollen du skal bruke er helt ren, er det fettrester i den vil ikke marengsen bli så bra som den skal, og den kan falle sammen under steking.

Visp eggehvitene, en klype salt, vanilje og cream of tartar til det begynner å skumme godt. Tilsett så litt og litt av sukkeret. Ta deg godt tid. Når alt sukkeret er tilsatt lar du maskina gå ett par minutter. Sjekk at sukkeret er oppløst ved å ta litt røre mellom fingrene, om du nesten ikke kjenner sukkerkorn er den klar til neste steg.

Spre marengsen i sirkelen på bakepapiret. Bruk en slikkepott og pass på at den får en god høyde. Brekk opp oreokjeksen og stikk inni marengsen jevnt fordelt. Sett i ovnen og skru ned temperaturen til 120 grader. La den steke i ca 1t og 15 min. Slå av varmen, men la kaken stå inni ovnen i minst en time, helst over natten for å tørke helt. Ikke åpne døren.

For toppingen piskes krem av fløten, tilsett 2 ss sukker og mascarpone og visp sammen til en jevn røre. Knekk opp Oreo i mindre biter enn til bunnen og bland godt. Fordeles på kaken og server.