SCONES

Hvor frustrerende er det ikke å stå der søndag morgen, gammelt brød i skuffa og lite lyst på å ut av pysjen for å handle, da lager man scones! Så lite arbeid, så lite ingredienser og så raskt! Det finnes så mange forskjellige typer scones, man kan gjøre de savory eller mer søt, men her er en basic oppskrift som passer til frokost, brunsj, kvelds eller bare sånn lell. Min favoritt er med creme fraiche og lemoncurd.

8 dl hvetemel

4 ts bakepulver

1 ts maldonsalt

100 g kaldt smør

1 egg

3 dl melk

Sett ovnen på 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Bland sammen mel, salt og bakepulver. Smuldre inn smøret, det skal bli nesten samme tekstur som våt sand. Bland egg og melk og visp lett sammen, ha det så i melblandingen og rør sammen. Deigen skal ikke jobbes med, da blir det tørre og smuldrete scones. Ved behov, tilsett mer mel.

Dryss godt med mel på benken og hvelv ut deigen, bruk hendene og klem den flat, ca 2 1/2 cm tykk. Stikk så ut rundinger med enten et melkeglass eller en kopp, og plasser de på ei bakeplate med papir. Stekes på midterste rille i ca 13-15 min. De skal bli litt gylne oppå og når man dunker på bunnen skal det komme en hul lyd. En slik deig gir ca 9-10 scones, litt avhengig av glasstørrelsen.