PASTA CARBONARA

Retten som har fulgt meg i så mange år, på så mange ferier og på så mange restaurantbesøk! Jeg har vanskelig for å bestemme meg for hva jeg skal velge på menyen og faller alltid på carbonara som en safe option. Etter at vi begynte å lage hjemmelaget pasta har jeg slått til med hjemmelaget carbonara, og resultatet er så godt! Her kommer det magiske pastavannet inn i bildet. Tilsett vann og jobb det inn sammen med de andre ingrediensene og det slår seg sammen til en kremet og rik saus. Det beste er at det blir lite oppvask av en sånn rett, koke pasta i en kjele og sausen i en annen, og alt blandes samme tilslutt

Bildet av alle kasseroller og utstyr er dessverre ikke hos oss, det er fra en restaurant i Trondheim som heter Kraft. Jeg tok bilder der til eksamen min på fotofagskolen og det er moro å hente de frem igjen.

100 g bacon

80-100 g parmesan

3 eggeplommer

2 hvitøksfedd

2 kopper pastavann

sort pepper

1 ss smør

Kok pasta etter anvisning på pakken, husk å salt vannet godt.

Samtidig som pastavannet koker opp, smelt smøret i en stekepanne. Skrell og knus hvitløksbåtene med bredsiden av en kjøkkenkniv, kutt bacon i terninger og ha alt i panna. Nå baconet har blitt crispy kan hvitløksbåtene fjernes, da har de sluppet nok smak. I en skål, bland revet parmesan og egg. Når spaghettien/pastaen er kokt ferdig, tilsett den i stekepanna. Ha en kopp med pastavannet i skåla sammen egg og parm og rør sammen. Slå av plata og hell eggeblandingen over, bruk gjerne en stor stekepinsett eller tenger til å blande sammen, ikke rør for hardt for da kan spagettien revne, spesielt om det er fersk pasta. Se an om det trengs mer pastavann, jo mer det røres sammen jo mer kremete og rik blir sausen, så ikke vær redd om det ser litt utvannet ut i starten.

Kvern over sort pepper og smak til om det trengs mer salt, som regel ikke men det avhenger av hvor salt man vil ha det. Server gjerne fra panna, spesielt om man har en fin stor panne, lik Le Creuset buffetgryte. Jeg sier det gang på gang, å servere familystyle er så koselig!

Ha over ferskt revet parmesan og nyt.