MADELEINS

Luftig, deilig fransk nytelse. Disse småkakene nærmest smelter på tunga, de er veldig lette å lage, alt skal bare røres sammen. På bryllupsreisen vår dro vi til Paris, og jeg fikk gleden av å spise ekte Madeleins i Frankrike. De var helt utrolig deilige! Kan muligens være at jeg var i en konstant lykkerus men tror disse bidro til at den varte bittelitt lengre. Det kreves et skjellformet brett, jeg bestilte mitt på eBay, men de finnes nok i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker om man ikke vil vente på posten. Alternativt kan man bruke muffinsformer, men det er noe med den karakteristiske formen som gjør de ekstra søte.

100 g smør

Saften fra en sitron

1/2 ts salt

2 ts bakepulver

125 g sukker

3 egg

1 eggeplomme

125 g hvetemel

Revet skal av en halv sitron

Forvarm ovnen til 170 grader.

Smelt smøret forsiktig, det skal ikke koke og boble, bare smeltes. Rør sammen egg, sukker, salt og sitronsaft, sikt i melet og bakepulveret, ha tilslutt i det smelta smøret som er noe avkjølt. Smelt litt mer smør og pensle madeleinsformene godt. Hell røra i formen, nesten full, de ekspanderer noe så ikke fyll helt til kanten. Stekes i ca 25 min. Når de er ferdig stekte, ha de over på en rist for å avkjøle seg. Vask formen, pensle på nytt og stek en runde til.

Den tradisjonelle madelein skal få en liten klump på oversiden, det er kjennemerke dens.

Dryss litt melis over før servering.