LAMMEGRYTE

Rask men raus og god gryte, som kommer sammen relativt raskt og med enkle ingredienser. Kjenner at høsten banker litt på men mørkere kvelder og kjølige morgener. Det er ganske fint, og dette er en perfekt “det går mot høst gryte”, kremete og enkel og perfekt etter en tur ut på søndag formiddag eller en regnfull ettermiddag midt i uka.

Kan også serveres med potetmos, eller ris.

600g lammekjøtt

300g kantarell/champignon

3 sjalottløk

3 dl creme fraiche

2 dl hvitvin/eplemost

smør

salt og pepper

god neve fersk dill

poteter

tyttebærsyltetøy eller myntegele

Sett på poteter, så kommer resten av retten sammen til potetene er ferdige, med mindre man har veldig små poteter.

Skjær kjøttet i biter og salt og pepre det før det settes til side for å ta til seg litt av krydderet.

Rens soppen for eventuelle jordrester og skjær i skiver, det samme med løken. Sett til side.

Varm opp en god gryte, smelt litt smør og litt olje før kjøttet brunes, stek i to omganger slik at kjøttet får god kontakt med gryta og får en god stekeskorpe, om alt has i samtidig vil det bli mer kokt enn stekt.

Ta kjøttet ut gryta og sett det til side mens løken og soppen stekes ett par minutter med litt salt og pepper, før kjøttet has tilbake i gryta. Bland godt og tilsett vin/juice, la alt koke i 10 min, ha så i creme fraiche og hakket dill, småkok i ca 5 min før det serveres med de kokte potetene og en klatt tyttebærsyltetøy eller myntegele, dryss gjerne over litt ekstra dill.