KRYDDERKAKE

Det er mange goder minner i smak og lukt, og julen er en tid da tradisjoner kommer frem og vi trenger visse ting for å komme i julestemning. Krydderkaken har en slik effekt på mange av oss, og denne er proppfull av julens dufter og smaker. Enkel å lage og koselig å gi bort til noen som en førjulsgave, enten som vertinnegave eller til både yngre og eldre generasjoner. Oppskriften er fra kokeboken til mormor, og som vanlig er det ikke mange steg som er notert ned, en skikkelig husmor skjønner og vet hvordan forskjellige ingredienser skal behandles for å få det rette resultatet…

100 g smør

200 g sukker

2 egg

190 g hvetemel

1 1/2 ts bakepulver

3 ts kanel

1 ts nellik

1 ts kardemomme

2 ts ingefær

200 g lettrømme

Bruk romtempererte ingredienser.

Sett stekovnen på 180 grader. Kle en liten brødform med bakepapir i bunn og på sidene.

Visp smør og sukker hvitt, tilsett så ett og ett egg. Bland det tørre i en egen skål og tilsett det vekselsvis med lettrømme i smørblandingen. Bland godt og hell røra i formen. Stekes på nederste rille i ca 45-50 min, sjekk med en kakenål, den skal komme ut ren. La kaken avkjøles på rist.