JULECOOKIES MED SUKKER OG STJERNEANIS

Ikke alle julekaker trenger å være av 7 slag, det er gøy med noen nye veldig uformelle varianter også. Disse har jeg blitt hekta på. Fra Susan Spungens oppskrifter kommer en enkel å lage, enkel å spise cookie som i all sin rustikke utførelse. Denne kan fort kan bli en favoritt.

225 g smør

110 g brunsukker

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

250 g hvetemel

45 g potetmel

1 eggehvite

3 ts malt stjerneanis

ca 50 g perlesukker

Visp sammen romtemperert smør og brunsukker i 2-3 minutter. Skrap gjerne ned på sidene av bakebollen så alt blir kremet godt sammen. Bland inn mel, potetmel, salt og vaniljesukker og bland lett sammen, til det kan formes til en deig.

Legg deigen over på plastfilm, pakk den godt inn og legg i kjøleskap i minst 1 time, kan også ligge over natten og opp til 3 dager.

Sett ovnen på 180 grader og kle en bakeplate med et bakeark. Om deigen er veldig kald kan man banke den med kjevla før man kjevler ut, dette for å myke den litt opp og gjøre den mer samarbeidsvillig ved utkjevling. Kjevle til en tykkelse på ca 0,5cm og legg hele greia over på bakeplata. Bruk en gaffel og prikk over hele deigen, visp sammen eggehviten og pensle over. Dryss over sukker og malt stjerneanis og stek i ovnen i 15-17 min. Skjær den opp mens den fortsatt er litt varm. Oppbevares i en lufttett og mørk kakeboks.