BACONJAM

Dette har stått på lista mi så lenge! Enkelt å lage men jeg har vel ikke helt visst hva jeg skal bruke det på før jeg gjorde litt mer research. Og det er her det geniale med mat kommer inn. Man kan finne så mange bruksområder på tilbehør, alt etter hva man liker av smakskombinasjoner. Jeg tenker at baconjam passer perfekt på egg, til fried rice, på pizza med blåmuggost, til et tapasbord med oster, i en burger, så får du komme med dine tips. Det kan stå i kjøleskapet opptil en måned.

Anbefaler å varme det lett opp i panna før det brukes.

500g bacon

1 løk

4 sjalottløk

2 hvitløksfedd

100g brunsukker

80g maple syrup

70g eplecidereddik

1 1/2ts chiliflakes

1/2ts maldonsalt

Skjær bacon i terninger og hakk løk og sjalottløk. Stek baconet til det er sprøtt, helst på litt over medium varme, la det bruke tid for å få det jevnt og sprøest mulig. Når det er ferdigstekt, legg det over tørkepapir. Spar ett par ss av fettet i panna og stek løken. Den skal karamelliseres og det vil ta litt tid, ca 15-20 min. Finhakk hvitløk, tilsett i panna med brunsukker, maplesyrup, eplecidereddik, chiliflakes, salt og baconet. La det putre i ca 15 min, til det er klissete og det meste av væska er kokt bort.

Avkjøl og ha på glass.